Ovako je sve krenulo

ISTORIJA

UMETNOST VINA

Ako je tačna ona definicija koja tvrdi da je umetnost svaki proizvod ljudskog duha koji deluje na naša čula i pri tome izaziva neka osećanja, onda je i svako vino jedno umetničko delo, jer ispunjava sve uslove iz ove definicije.

Rad i trud daju rezultat

Posao vinogradara je težak i naporan. Traži potpunu posvećenost, mnogo znanja i čvrstu vezu sa prirodom. Traži celog čoveka, a ako je moguće - još i više.

Dugi dani provedeni u vinogradu, druženje sa svakim čokotom, mnogo znoja... Samo takav odnos dovodi do vrhunskog vina i vrhunskog zadovoljstva.


MI VOLIMO VINO

O NAMA


U Župi ne postoje vinarije bez tradicije. Vinova loza je toliko ukorenjena u čitavom kraju toliko da ne postoji niko čiji se preci njome nisu bavili.

I naši stari su vreme provodili u vinogradu i u podrumu. Grožđe i vino su, kroz vekove, izmenili i naštimovali genetski kod Župljana na talasne dužine dobrih vina. Nikada više neće biti moguće razdvojiti ih.... A nema ni potrebe, toliko dobro se uklapaju i nadopunjuju osunčani grozdovi Župe i karakter tog naroda koji ga proizvodi i daruje svetu.

ISTINITA LEGENDA


Župski kraj nudi čitavu pregršt priča i vinskih legendi. Neke su samo to, tek priče, a neke su istinite.

Naša priča živi svakodnevno. Zajedno sa svakim zasađenim čokotom raste i razvija se. I otiče iz vinograda sa svakom bocom vina. A onda nam se vraća kroz osmehe ljubitelja vina. Kroz sjaj u njihovim očima, zadovoljstvo koje osećaju i nešto bučnijem razgovoru posle koje čaše više. Još malo je potrebno da i naša priča postane istinita legenda. Do toga ćemo stići zajedno sa vama.