Mirisi i arome

MILANOVA VINA

Berba 2015

PROLOG


Somotast i mekan merlot u punom sjaju. Blago barikiran, sa svom pažnjom posvećenom sortnim karakteristikama. Bez kompromisa i bez odustajanja od principa. Vino sa karakterom i izraženim stavom.
Odličan uz crvena mesa i začinjena jela.

DETALJNIJE

Berba 2016

DIJALOG


Od najboljeg grožđa iz sopstvenih zasada dolazi ovo vino boje lososa sa aromama ruža i jagoda. Prijatnih kiselina i naglašene voćnosti, lagan i skladan, roze za mnoge prilike. U njemu ćete prepoznati miris župskih podruma i boju zore na vrhovima oko Aleksandrovca.
Poslužite ga uz jače predjelo i probrane recepte srpske kuhinje.

DETALJNIJE

Berba 2018

LUTKA


Neuobičajena kupaža dve muskatne sorte koja sa sobom donosi pregršt veselih tonova složenih u harmoniju aroma i mirisa. Uravnotežena simfonija župske prirode u svakoj kapi i u svakom gutljaju, pravo iznenađenje za prave vinoljupce. Prijatno i lagano, sveže i veselo.
Najbolje uz morske plodove, ribu i perad.

DETALJNIJE

Berba 2019

PROKUPAC BELO


Vino dobijeno u prilično kompleksnom, i pre svega veoma preciznom postupku, baš od Prokupca. Neočekivano belo vino od sorte poznate po crvenim vinima. Iznenađujuće svež i hrskav, umereno pun, sa aromama mandarine, limete, malo svežeg đumbira i aromatičnog bilja. Neverovatne pitkosti.
Igrajte se i poslužite ga uz hranu po svom ukusu.

DETALJNIJE

Berba 2019

PROKUPAC ROSE


Vino od autohtone srpske sorte, harmonično, aromatično, prepuno cvetnih mirisa. Balansirano, razigrano, osvežavajuće i izuzetno prijatno. Mnogi rade roze od prokupca, ali ovaj je jedinstven!
Služiti uz hranu iz srpske kuhinje, salate...

DETALJNIJE
 

Ova vina ne traže mnogo, ali mnogo daju, jer je u njih mnogo i uloženo. Mnogo truda, rada, napora, vremena, znanja i ljubavi. Dozvolite sebi samo malo vremena u dobrom društvu i sa dobrim vinom. I opustite se...


Darovi Župe iz Milanovog podruma.